Emmanuel - Bůh s tebou

    Co člověk potřebuje nejvíc, když je mu těžko, a hodně těžko, než aby věděl, že v tom není sám...? Už na počátku Bible - a to ještě před hříchem - je samotným Bohem o člověku vysloveno: "Není dobré, aby člověk byl sám" (Gn 2,18). A to platí stále. Samota člověka, umocněná izolací vyvolanou hříchem, po staletí volala po Někom, kdo by do ní přišel, a její chlad a odcizenost mírnil a léčil. A tak Bůh posílá své Slovo, Boha s námi.
    Ikdyž se vám mnohé nepovede, i když vám v srdci zůstanou řady nezodpovězených otázek, i když problémy, které řešíte, se zdají být neřešitelné, NEJSTE V TOM SAMI. Emmanuel je nám blíž, než si myslíme. Chudoba betlémského žlabu narychlo upraveného v dětskou postýlku stále tiše svědčí: Pro tebe jsem se narodil, znám tvou chudobu, s tebou chci být stále. Dejme si čas, abychom tento hlas z Betléma znovu zaslechli, a už se ho nepustili ani v celém dalším roce. To přeji a vyprošuji nám všem.

Milostiplné Vánoční svátky.

Byl člověk jako já - (GOD WITH US)

Graham Kendrick
autorizovaný překlad: Karel Řežábek


Byl člověk jako já,
stál tam, kde stojím já,
cítil, co cítím já,
on rozumí.
On křehkost moji zná,
žil v těle jako já,
ďábel ho pokoušel,
on neprohrál.

Bůh s námi je, nám blízko je,
Bůh s námi je, Immanuel.

Byl lidmi pohrdán,
týrán a popliván,
blízkými opuštěn,
on odpouští.
Muž plný bolesti
vzal naše nemoci,
svůj život položil
za život můj.


© 1988 Make Way Music
www.grahamkendrick.co.uk

Originální nahrávka ZDE

BANNER NA VÁŠ WEB

Chcete-li si vložit na své stránky banner tohoto webu, stačí stáhnout si  tento obrázek , uložit na své stránky, a přiložit k němu odkaz: www.duchovniboj.cz

                      db.jpg (8,4 kB)